TDS Les Gets 2014 – Day #6 vettä tulee, kun aisaa – mut pakko raidaa!

hissitPäivä kutonen alkoi taas todella masentavasti maan ollessa taas kostea yöllisten sateiden jälkeen (taidan toistaa itseäni, hud). Ns. mutakitti oli edelleen vähän kostea edellispäivän vesikelistä ja ajokengät eivät olivat vihdoin kuivuneet. Päätimme odotella muutaman tunnin, jospa sade laantuisi… No eipä se perkele laantunut. Iskettiin kamat niskaan ja uutta linssiä crowbareihin -> menoksi. Eipää muuta tuossa säässä voinut laskea kuin La Roue Libren punaisia nopeita kurveja. Pientä tihkua oli vain kun istahdimme hissiin. Saimme kolme suht timmiä laskua alle ennen kuin alkoi tulla vettä taas kunnolla. Rata oli kyllä suht koht hitaassa kunnossa, vaikka tuntuikin että oma ajo natsasi parhaiten, mitä koko viikkona. Kolme laskua oli saatu alle niin alkoi helvetillinen vesisade… Seba seilorille riitti tässä vaiheessa ajot… Itsestä tuntui jotenkin sellaiselta, että ”ei helvetti se on vimppa päivä ja vettä tulee.. tässä häviä mittää ylös ja äkkiä”. Sisukkaasti uutta runia päälle ja hissiin. Jaksoin pari runia vielä vetää melkeen putkeen alas lasien kuivaustauoilla varustettuna. Viimeisellä nousulla tuli ihmeellinen olo, että oliko tämä nyt sitten tässä.
Kävi niin kuin Espanjassa, että viimeinen lasku jäi parhaiten mieleen – tosin pakko vähän vetää takaisin Morzinen Plenny runit kyllä olivat tämän reissun kohokohdat. Vettä tulee kun saavista kaatamalla, mutta ei tuntunut haittaavan lainkaan. Äijä oli pelkkää hymyä! Muutaman kurvia ennen hissejä huusin kypärän sisällä vielä ”muutama kurvi enää ja reissu taputeltu– ei *ttu On ollut hienoa ei s**tana!” Oli kyllä upeat fiilarit! 6 päivää ajoa välillä kokopäivä ja välillä vähemmän ilmojen vuoksi.

GOPR0043

Nyt voisi vähän summata reissua ja Les Getsiä paikkana ja paikkana tietenkin raidata.
Les Getsiin pääsi hienosti suoralla lennolla Geneveen ja sitä kautta taksilla suoraan lentokentältä kämpän ovelle Les Getsiin. Ei tarvinnut murehtia mitään rajanylityksiä tai tietullien maksuja. Taksi posotti jonojen ohi omaa kaistaa ilman mitään pysähdyksiä. Sama taksi tuli hakemaan sovittuna aikana ja viskoi meidät kamojen kanssa lentokentälle takaisin. Toisinsanoen Les Getsiin pääsee helposti ja vaivattomasti suoralla lennolla ja samana päivänä on vieläpä perillä. Paikkana Les Gets oli mukava alppikylä, missä oli paljon pyöräliikkeitä ja vuokralla oli jos jonkinlaista konkeliä täpäristä muoviseen v10c konkeliin. Hintataso oli kaupassa sekä rafloissa aika samoissa mitä Suomessa. Paikallinen ruoka oli kyllä hyvää ja joka ilta kannattaa käydä rafloissa syömässä. Les Gets tuntui olevan enemmänkin sellainen perhekeskittymä, jos vertasi esimerkiksi Morzineen. Olihan Getsissä paljon pyöräilijöitä, kun päärinteetkin olivat siellä, mutta kun vierailimme Morzinessa, niin siellä oli upea biking-meininkiä. Pyöräilijöitä oli sitten vaan niin pirusti enemmän, mitä Getsin samoissa katukuvissa. Rafloissa oli tarjolla pizzaa ja Crankworx Whisler replay-lähetyksiä jne… pyörämeisinkiä. Ensi kerralla ehkä menisin sinne majoittumaan, jos ensi vuonna sinne lähtisin. Asuuhan Tahnee Seagrave myös siellä 😉 Ajopaikkojen kannalta ei ole Getsistä mitään huonoa sanottavaa. Päähissi on tosi lähellä keskustaa ja meidän majoituksesta 3min matkan päässä pyörällä. Ja siitä pääsi käsiksi hienosti päärinteen ratoihin. Jos halusi lähteä Morzineen, joutui ajamaan pitkän siirtymän päästäkseen sinne. Tältä kantilta on ehkä turvallisempaa asua Getsissä, jos huono ilma sattuu kohdalle, on mukavampi ajaa päärinteitä. Hmm, mutta Super Morzinen puoli jäi meiltä kokonaan ajamatta, joten en sanokkaan mitään.

Upeita maisemia, upeita ratoja ja ennen kaikkea upeita kokemuksia! Kiitokset vielä matkakumppanille Seballe ja GoPro-lainasta Juhalle Kalliselle! Ensi kertaan…

kotiin2014gets

Videoita on myös tulossa… stay tuned

2 thoughts on “TDS Les Gets 2014 – Day #6 vettä tulee, kun aisaa – mut pakko raidaa!”

Leave a Reply