TDS Les Gets 2014 – Day #4 ”välipäivä” ja day #5 päärinteiden uusinnat

sakke_sekoileeNelospäivä meni kyllä aivan mappiin siltä osin, että yksi nousu ja sitä nestemäistä jäätä tuli alas perkeleesti. Tarkoitan tässä, että vettä tule siis perkeleesti… ei siellä nähnyt oikein mitään. Lasit menivät tukkoon välittömästi ja eipä siinä ollut mukava ajaa. Ensi kerralla pitää kyllä ottaa sittenkin se perkaleen haalari mukaan. Aikataulun puutteen vuoksi jäi sekin ostamatta.

Käytännössä sadepäivän varusteisiin kannattaa ottaa ensikerralla tai muulle reissulle oheiset kamat.
Näillä kamoilla pitäis sadepäivän ajotkin luonata.

  • Sadehaalari
  • Toiset ajokengät, kun toiset ovat kuitenkin märät
  • Kolmet ajolasit ja niihin tearoffeja reilusti tai filmirullat jokaiseen lasiin.

Välipäivät olivat siinä suhteessa hyviä tai tässä tapauksessa rauhalliset päivät, koska kerkeää palautua hyvin rajumman ajopäivän riennoista. Se tuppaa erikoisesti tuntumaan tuollainen 9-16 ajelu rinteessä, kun radat ovat pitempiä ja jyrkempiä ja jarrupattia oli päärinteillä runsaasti. Pattia oli runsaasti päärinteiden suosituimmalla radalla La Roue Libressä. Sen alkupää oli suhteellisen patitonta. Mitä kovemmin jarrupatteihin ajoi, sitä vähemmän ne patit kyllä tuntuivat. Edellä mainittu tuli vasta loppuviikosta huomattua, kun alkoi vauhtia löytyä paremmin alkuviikon tutustumisten jälkeen.
Valkoisesta Commencalista alko takapää lonksua pahasti sadepäivän jälkeen… Onneksi siinä oli tosiaan aikaa säätää se kuntoon. Menin iskari kourassa kämppämme vieressä olevaan pyöräliikkeeseen kyselemään uusia puslia. Osoittautuikin, että puslat olivat ok, mutta se puslien ympärillä oleva ohut holkki oli antanut periksi. Lafka verotti 8e ja pyörä toimi taas seuraavana päivänä.

Päivä vitosta ennen viinipäissä päätettiin koluta uusiksi päärinteen reitit. Tuntuu kyllä kummalliselta että ainoastaan La Roue Libreä pääsee alas asti hisseille ja mitään muuta reittiä ei käytännössä alas ole. Rinteitä kuitenkin on riittämiin, minne voisi rakentaa lisäbaanoja. Jorinat sikseen ja asiaan…
Päivä vitonen oli taas se aurinkoinen ja kuiva päivä, mutta radat eivät sitä kyllä olleet. Muta lensi mettäradoilla tarpeeksi. Bikepark reiteillä homma sen sijaan pelasi mukavasti eikä jarrupatitkaan tuntuneet niin paljoa… ehkä sormet oli jo niin turtat. Vitos päivän radat on luetetultu oheisessä listassa. Videota on tulossa ja koostetta radoista. En muista jokaista rataa kyllä ulkoa toisin kuin Switchbackissä, kun ajettiin päivä aina yhtä rataa.

  •  Vion – Net
  •  L`arpetta
  • L` Escape
  • The Shore
  • The Tomahawk
  • La Roue Libren alaosaa
  • Le Freeride du Canyone (täällä kuuluisa kanjoni tupla – käytännössä niitä oli kaksi)

WP_20140812_002Ratalistasta haluan nostaa freeride du canyonen radan esille, koska se on kuuluisa kanjoni tuplahyppyreistään. Kyseisiä hyppyjä oli kyllä kaksin kappalein reitillä. Harmi vain että kyseinen rata oli käytännössä aivan ajokelvottomassa kunnossa  alku ja keskivaiheilta, koska löysää mutaa oli niin paljon että ei rullannut minnekään. Rata oli kuitenkin upea kokemus ajaa vaikka tunkkausta olikin. Alkuosa oli perinteistä luonnon dooheeta juurikoilla ja off camper mäkiosuuksilla. Keskivaiheilla oli shore-laiturit ja kakkoslinjaa olisi kuivaa päässyt ajamaan suoraan kanjonin keskelle ns. päälinjaa. Se tässäkin radassa oli hyvää, että siellä on niin paljon linjavalintoja että kokemattomampi kuskikin pärjäisi siellä hienosti. Shore-laiturien jälkeen alkoi kanjoni osuus. Kanjonin pohjalla pystyi ajamaan koko matkan käytännössä alas asti. Pohja oli todella kivikkoista ja kivihyllyjä oli useita matkan varrella alas ja tuntui että joustot joutuivat todella koetukselle. Tätä rataa emme valitettavasti enää ajaneet alas toista kertaa tunkkauksen takia. Pakko jättää ensi vuoden reissuunkin jotain…taidan toistaa itseäni 😀

Leave a Reply